Cizrnový guláš se zeleninou

Potraviny na 1 porci:

  • 3 lžíce cizrny ( sterilované nebo uvařené)
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 menší cibule
  • 2 střední brambory
  • 1/2 menší mrkve
  • kousek celeru
  • kmín, sůl, majoránka, pepř, ml. paprika, vývar
  • 1-2 lžíce rajčatového protlaku ( dle chuti)
  • hladká mouka na zahuštění

Postup:

  1. V kastrolku na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme ml. papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Promácháme a uvedeme do varu.
  2. Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, kmín, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  3. K poloměkké zelenině přidáme scezenou neb předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10 minut, dokud nebude zelenina měkká.
  4. Nakonec ochutíme rozemnutou majoránku, popřípadě dochutíme solí nebo pepřem. Podává se s čerstvým pečivem.