Potraviny na 1 porci:
- 3 lžíce cizrny ( sterilované nebo uvařené)
- 1 stroužek česneku
- 1/2 menší cibule
- 2 střední brambory
- 1/2 menší mrkve
- kousek celeru
- kmín, sůl, majoránka, pepř, ml. paprika, vývar
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku ( dle chuti)
- hladká mouka na zahuštění
Postup:
- V kastrolku na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme ml. papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Promácháme a uvedeme do varu.
- Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, kmín, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- K poloměkké zelenině přidáme scezenou neb předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10 minut, dokud nebude zelenina měkká.
- Nakonec ochutíme rozemnutou majoránku, popřípadě dochutíme solí nebo pepřem. Podává se s čerstvým pečivem.