Potraviny na 1 porci:
- 2střední brambory
- 4 lžíce pohanky
- oloupaná mrkev
- řapíkatý celer nebo kořenový
- česnek
- hladká mouka
- menší hrst sušených hřibů (1/3 plechovky steril. žampionů)
- vývar, sůl, pepř, čerstvá nebo sušená celerová nať
Postup:
- Na rozpuštěném másle si opražíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, kterou následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a sušenými hřiby.
- Vše krátce osmažíme, pak vmícháme na kostičky nakrájené brambory a přilejeme vývar.
- Vaříme do změknutí brambor, dle chuti dosolíme a opepříme, případně přidáme trochu vývaru dle potřeby.
- Do hotové polévky přidáme celerovou nať, uvařenou a scezenou pohanku a můžeme podávat.