Pohanková polévka s bramborem

Potraviny na 1 porci:

  • 2střední brambory
  • 4 lžíce pohanky
  • oloupaná mrkev
  • řapíkatý celer nebo kořenový
  • česnek
  • hladká mouka
  • menší hrst sušených hřibů (1/3 plechovky steril. žampionů)
  • vývar, sůl, pepř, čerstvá nebo sušená celerová nať

Postup:

  1. Na rozpuštěném másle si opražíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, kterou následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a sušenými hřiby.
  2. Vše krátce osmažíme, pak vmícháme na kostičky nakrájené brambory a přilejeme vývar.
  3. Vaříme do změknutí brambor, dle chuti dosolíme a opepříme, případně přidáme trochu vývaru dle potřeby.
  4. Do hotové polévky přidáme celerovou nať, uvařenou a scezenou pohanku a můžeme podávat.